Søtorvets nye bypark er indviet

Nu er første etape af Silkeborgs kommende bypark ved boligerne på Søtorvet blevet indviet. Både beboere på Søtorvet og mange andre interesserede var mødt talstærkt op til premieredagen for at se den første start på et 9000 m2 stort, grønt område, som skal være til glæde for hele Silkeborg.

Den kommende bypark omkring leje- og ejerboligerne på Søtorvet midt i Silkeborg, bliver ikke et område forbeholdt beboerne. Planen er, at den kæmpemæssige ”folkepark” skal være for alle, der har lyst til at tage ophold på det hævede terræn langs med åen. En ny, opblomstrende fællespark er undervejs, og alle i Silkeborg kan godt begynde at glæde sig til efteråret 2023, hvor parken står færdig, og man kan færdes frit på den fantastiske placering langs vandet.

Allerede på den kolde og blæsende vinterdag, hvor indvielsen fandt sted, var det let at forestille sig, hvilken gevinst det hævede plateau kan blive. Med udsynet til åen på den ene side og Silkeborg Langsø på den anden, kan der blive en summen af liv på en solrig sommerdag, og området er som skabt til events og arrangementer – måske også dem, der inkluderer vandet i åen. Det er let at komme op til det nye område via trapper på langsiderne, mens to elevatortårne gør det muligt for alle at nå til tops.

Plads til leg og is i solen
Den første, netop indviede, del af parken indeholder græsarealer, som vil stå grønne i foråret/sommeren næste år, og på de skrånende udsigtssteder er der etableret flere bænke med flot udsigt mod åen. Det er her, at man allerede kan se sig selv med en is i hånden til næste sommer. Derudover er der anlagt et helt nyt legeområde til alle børnene med blødt faldunderlag og sjove legeredskaber til at udfordre balancen. Mon ikke mange af Silkeborgs børnefamilier har været forbi for at teste? De heldige beboere, der allerede er flyttet ind på Søtorvet, kan nu begynde at bruge deres fantastiske fællesområde ved åen, og være vidner til hvordan området de næste to år virkelig forandrer sig.

Omgivelserne omkring lejlighederne i Silkeborg

Store visioner for området
Bag Søtorvets boliger og den omkringliggende bypark står AP Pension og arkitekterne fra C. F. Møller, der har haft store visioner for projektet. Tanken er at skabe et unikt boligprojekt, som hænger naturligt sammen med naturen og resten af Silkeborg by. De forskellige bytårne med lejeboliger og ejerboliger har fået masser af luft imellem sig og en helt sublim udsigt fra de mange altaner og tagterrasser. Lige nu er nedrivningen af den gamle Kvickly i fuld gang, og siden er det planen, at der skal udvides med yderligere tre bytårne og et større grønt udeområde.

”Det er visionen at skabe et åbent, lyst og aktivt bylandskab, der både
forener og forstærker det bedste i byen og landskabet.” – C. F. Møller

Byd de nye lejere velkommen
Hele det imponerende projekt kommer, udover byparken, til at bestå af 286 lejeboliger og ejerlejligheder, en parkeringskælder og 4.600 m2 erhvervslejemål. Foreløbig er der indgået lejeaftaler med SuperBrugsen, apoteket, ejendomsmæglerkæden Lokalbolig og Lots Is og Kaffebar. Der er også planer om, at Søtorvet skal rumme caféer og restauranter, hvilket man må sige, at den bynære og naturskønne beliggenhed i høj grad lægger op til.

Måske er det dig, der næste sommer skal nyde altanlivet med kig ud over åen eller Silkeborg Langsø? Og gå ture i den nye bypark på jagt efter byens bedste is. Vil du vide mere om priser, antal m2 og muligheder, kan du se alle ledige lejligheder her.

Udfyld nedenstående formular og vi kontakter dig vedrørende de sidste ejerboliger

"*" indikerer påkrævede felter

Er du kunde i AP Pension? (sæt kryds)*
Betingelser*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.