Arkitekturen

Forvandlingen til Silkeborgs grønne byoase

Søtorvet er meget mere end et klassisk boligprojekt. Det er drømmen om ambitiøs og forskønnende byfornyelse. For at forstå omfanget af Søtorvets innovative koncept, og det store stykke arbejde der ligger bag den eksklusive by- og boligpark, må man først forstå den unikke placering og de indledende arkitektdrevne tanker bag projektet.

Søtorvet består af 8 forskudte lejlighedsbygninger, men også af en grøn bypark, et slags grønt tæppe, der folder sig ned over bybilledet, og rykker ved infrastrukturen for at give de bedste betingelser for både beboere og Silkeborgs indbyggere.

Søtorvet har en af byens bedste beliggenheder og et sjældent mix mellem fint dyreliv, varieret vandmiljø, aktive outdoor muligheder og talrige kulturoplevelser.

Det før så grå og golde industri- og parkeringsområde bliver forvandlet til en grøn oase, der forbinder mennesker med natur, vandliv med byliv, hverdag med fritid.

Et levende byrum,
der samler byen

Mellem de forskellige bytårne skabes en åben, frodig bypark, et fredeligt åndehul, hvor beboerne kan nyde den fantastiske udsigt over hele området. Her understreges mødet mellem naturen og byen, i udførelsen af æstetisk smukke landskabstrapper, der indbyder til ophold ved vandet.

Det er her alle i Silkeborg mødes, går ture langs med den strømmende å og beundrer byens nye skyline.

Kunne ørreden i åen, og odderen langs søerne, give deres besyv med, ville de uden tvivl også godkende det grønne, byfornyende projekt, der kommer alle til gavn.

”Det er visionen at skabe et åbent, lyst og aktivt bylandskab,
der både forener og forstærker det bedste i byen og landskabet.” 

– C. F. Møller

Smuk og tidløs arkitektur, der også
imponerer om hundrede år

Et tidløst koncept
fra C. F. Møller

Et arkitektonisk aspekt, der særligt kendetegner Søtorvet, er ønsket om at skabe et tidløst koncept, som kan blive byens faste samlingssted gennem generationer. Søtorvet er bygget af gode, holdbare materialer, med det arkitekterne fra C. F. Møller kalder for et ”100 års perspektiv”. Det vil sige en holdbarhed og kvalitet, der holder på lang sigt, som alle silkeborgensere kan være stolte af, og som byen kan udvikle sig videre ud fra og rundt om.

Karakteristiske detaljer i
forreste række

Søtorvet har ingen bagside. De 8 spredte bytårne får hver deres unikke kig på tværs i byen. Ingen beboere kommer i bagerste række. Bygningerne er placeret med god afstand, der giver masser af luft, og sikrer den bedst mulige bokvalitet for hver eneste beboer. Hvert punkthus består af to højder, i henholdsvis lyse og mørke tegl. Som to forskelligfarvede træklodser sat tæt sammen, så de fletter ind i hinanden, og bliver til en enhed. I Søtorvets ene ende består det første tårn, den første sammenkoblede firkant, således af 4-5 etager, den næste af 5-6 etager og derefter seks tårne med 6-7 etager. Disse varierende bygningshøjder giver et overordnet harmonisk udtryk, der folder sig naturligt med i det omfavnende, grønne tæppe, der ligger lidt hævet over grundniveauet og den bugtende å. Søtorvets punkthuse er beklædt med forskellige lyse og mørke teglnuancer, alle i naturlige jordfarver, der spiller smukt sammen med Silkeborgs mange gamle, røde huse. Går man tættere på de elegante tårne, ser man straks de smukke detaljer i murværk, og omkring enkelte vinduespartier. Her er det særligt bygningernes hjørner, som har fået et karakterfuldt udtryk med varierende murrelief, men der er også brugt et gyldent metal som eksklusivt greb til at fremhæve udvalgte vinduespartier og skabe spændende variation.

Hvor vand og by mødes

Hvad er du interesseret i?
Kommende lejeboliger

Er du interesseret i en lejebolig i en af de kommende etaper? Skriv dig op og vær blandt de første til at få opdateringer, så snart vi ved mere.

Genudlejning på eksisterende boliger

Er du interesseret i en bolig som allerede er reserveret/udlejet? Skriv dig op og bliv kontaktet som én af de første så snart den er ledig.

Sidste ledige ejerboliger

Ønsker du mere information på de sidste ledige ejerboliger? Skriv til os og vi kontakter dig.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte LokalBolig på: Soetorvet@lokalbolig.dk eller 88 44 22 11

Fremtiden er
svanemærket

Søtorvet er svanemærket

Søtorvet er et af de ypperste, certificerede fremtidsprojekter fra AP Pensions hånd. Et svanemærket projekt, som understreger de store, visionære ambitioner om at skabe fremtidens boligbyggeri.

Svanemærket stiller skrappe krav i hele byggeriets livscyklus. Det er en certificering, som kontrollerer mange aspekter under opførelsen af byggeriet, og som dermed også har stor indflydelse på det liv, som efterfølgende skal leves i boligerne. Dette gælder blandt andet krav om lavt energiforbrug, og strenge krav til kemikalierne i de materialer der benyttes.

Derudover er der en lang række tiltag, som skal overholdes. For dig, der skal bo i en svanemærket bolig, er det afgørende punkt det krav, der handler om et godt indeklima.

Det gode indeklima bliver sikret med krav til bl.a. ventilation, fugtsikring og afgasning af skadelig kemi. Byggematerialer og kemiske produkter skal ligeledes leve op til skrappe krav hvad angår miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

Det betyder, at der er krav til alt fra maling og fugemasser til isolering, dampspærrer og gulve.

 

5 gode grunde

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke. Det gør det enkelt for dig at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter, som her også boliger — se miljømærkelicensen her.

Her får du 5 gode grunde til at kigge efter Svanemærket, når du køber eller lejer en bolig:

Når du køber eller lejer en svanemærket bolig, ved du, at du flytter ind i et hjem, der er underlagt strenge certificeringskrav. Svanemærket stiller blandt andet krav til ventilation og fugtsikring, hvilket minimerer de problemer, der ofte kan være i ældre boliger. Der er også krav, som skal forhindre afgasning af skadelig kemi. Det giver en enorm tryghed som beboer at vide, at de ”usynlige” parametre i dit hjem, er i orden.

Valget af en svanemærket bolig hænger i høj grad sammen med en ansvarsfuld og grundig byggeproces. Faktisk er svanemærkningen allerede en vigtig grundsten i arkitekternes indledende arbejde. Det betyder blandt andet at eventuelt træ i husets konstruktion stammer fra bæredygtigt forvaltede skove, og er lovligt fældet.

De materialer og kemiske produkter, der er brugt til din svanemærkede bolig, lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer – det gælder alt fra maling og fugemasse til isolering og gulve. Denne del ved vi også at de håndværkere som arbejder med materialerne, sætter stor pris på.

Svanemærket stiller også strenge krav om at boligen skal være energieffektiv. Den skal være tæt og godt isoleret, men også små detaljer som de hårde hvidevarer, skal udvælges med øje for et lavt energiforbrug. Dette minimerer boligens klimabelastning over mange år, men det gavner også køberens eller lejerens energiforbrug.

Svanemærket har gennemgået det færdige byggeri, inden du flytter ind, for at sikre at proces, materialer og byggeri lever op til skrappe miljø- og kvalitetskrav. Selve byggearbejdet er også kontrolleret af en uvildig byggesagkyndig for at sikre høj kvalitet og minimere risikoen for klassiske byggefejl. Undervejs føres der logbog over de anvendte materialer så man får et udførligt overblik over hvor de er placeret i bygningen. Dette giver en unik og fremtidig mulighed for at genbruge bygningsdele og materialer ved renovering og eventuel nedrivning. Det vil sige en helt ny måde at tænke cirkulær økonomi ind i moderne byggeri på.

Udfyld nedenstående formular og vi kontakter dig vedrørende de sidste ejerboliger

"*" indikerer påkrævede felter

Er du kunde i AP Pension? (sæt kryds)*
Betingelser*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.