Havne-hygge og oplevelser fra søsiden

Som beboer på Søtorvet midt i Silkeborg er der altid mulighed for at få én på opleveren. Kun et stenkast fra Søtorvets ejer- og lejeboliger finder du Silkeborgs hyggelige lystbådehavn, der er knudepunkt for et hav af skønne, udendørs aktiviteter. Her får du tre bud på de bedste oplevelser, der venter på dig.

Proviant til store og små hos Hjejlekiosken
I forlængelse af havnekajen ligger en mere end 100 år gammel bygning, der med sin smukke og romantiske bindingsværksstil mest af alt ligner et hus, der er taget direkte ud af et eventyr. Her finder du den hyggelige Hjejlekiosk, der er blevet et samlingspunkt for både lokale og turister i alle aldre. Tag plads nær vandet, og tank op med en varm kop kaffe, en sandwich eller en god ”gammeldaws” med det hele – måske inden eller efter en tur til søs.

Hop ombord på Hjejlebåden – den historiske hjulpamper
Hvis du er klar på at opleve Silkeborg fra søsiden, mens noget af Danmark smukkeste natur langsomt passerer forbi, kan vi anbefale at tage en smuttur med Hjejlebåden – verdens ældste kulfyrede hjuldamper i drift, der havde sin allerførste sejltur helt tilbage i 1861. Ombord på hjuldamperen kan du roligt smække benene op, tage et velfortjent hvil, og nyde alt det, Silkeborgs natur har at byde på. Stå af og på ved anløbsbroerne som du vil, og gå på opdagelse i områdets kulturliv undervejs. Du kan også hoppe ombord til en aftensejlads, hvor du kan opleve aftensolens gyldenrøde stråler reflektere sig i vandet og omfavne træerne.

Sejl ruten på egen hånd
Har mod på at begive dig ud på vandet og opleve den enestående natur på egen hånd, kan du starte turen ved havnens kanocenter – Silkeborgs største kano- og kajakudlejer ved Gudenåen. Den nordlige strækning – som du i øvrigt kan sejle hele året rundt – byder på spændende åløb og smukke søer langs hele Gudenåen. Uanset hvor du starter din tur, er der mulighed for at lægge til og gå på opdagelse i området til lands.

Er det dig, der skal bo i hjertet af Silkeborg omgivet havn, vand og smuk natur? Få inspiration til flere oplevelser omkring Søtorvet her.

Udfyld nedenstående formular og vi kontakter dig vedrørende de sidste ejerboliger

"*" indikerer påkrævede felter

Er du kunde i AP Pension? (sæt kryds)*
Betingelser*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.