Gratis efterårsaktiviteter for børn i Silkeborg

Søtorvet er også for børn! Børnefamilier er garanteret et nemt familieliv i Søtorvets nye ejer- og lejeboliger. Med en beliggenhed i smørhullet af Silkeborg er der aldrig langt til oplevelser for hele familien. Lige nu er naturen på sit højeste i Søhøjlandet. Der skal sparkes til efterårsblade og samles kastanjer. Vi guider dig til tre skønne familieture i Silkeborgs smukke natur med garanti for frisk luft og røde kinder. Og det måske allerbedste: De er gratis.

Gå på jagt efter skovtrolden
I skovbrynet ved Ørnsø, bag kunstcenteret Silkeborg Bad, sidder skovtrolden Stærke Storm, og vogter, som en sand ”skovbesætter”, over skovens træer. ”Der skal ikke fældes flere træer på min vagt!”, kan man næsten høre ham råbe ud over dalen.

Har I endnu ikke besøgt Thomas Dambos store troldeskulptur, er det bare om at tage vandrestøvlerne på og komme ud på ruten, og ellers kan han sagtens tåle et nyt visit. Stærke Storm er glad for børn.

Parkér bilen ved Silkeborg Bad, og nyd den naturskønne rute langs Ørnsø. Der er kun en lille kilometer ud til Stærke Storm, så selv små børneben kan være med. Undervejs kan I gå på jagt efter de mange gemte bunkere i bakkerne, eller betragte kunstparkens mange forunderlige værker, der står placeret rundt omkring langs stierne. Når I næsten tror, I er faret vild i den store skov, åbner en lysning sig, og I kan se Storms røde fane vaje i vinden. Vi ønsker jer en rigtig god troldejagt.

Tør far hoppe i vandet?
Der er kun en kort cykel- eller biltur fra Søtorvet til det populære Østre Søbad. Her kan hele familien gå en dejlig efterårstur omkring det flotte område ved Almind Sø. Fra de runde badebroer er det ofte muligt at spotte en stime af fisk, der svømmer forbi.

Vælg mellem flere smukke gåruter med udsigtsbænke, og afslut med en kop kaffe eller varm kakao med skumfiduser i søbadets kiosk; Woodys.

Måske har mor eller far mod til at prøve et iskoldt dyp i det friske søvand? I det flotte badeanlæg kan I heldigvis få varmen igen i saunaen.

Hele Silkeborgs legeplads
Sidst, men ikke mindst må vi selvfølgelig nævne den fantastiske, nye legeplads i Indelukket.

Indelukket er et yndet udflugtsmål til picnic på varme sommerdage, men er absolut også et besøg værd, når efteråret farver alle områdets træer orange og røde. I kan vælge at tage den lange, men også utroligt smukke, rute langs med Remstrup Å. Fra Søtorvet i centrum tager gåturen cirka en halv time – muligvis lidt længere, hvis man har nysgerrige børn med, der skal stoppe og undersøge hule træstammer, vinke til kajakroere, samle flotte blade eller andet undervejs.

Indelukkets legeplads er udformet som en samlet rejse gennem Silkeborgs kendte naturområder med søer, skove og bugtende bakker. For de modige tårner den høje rutsjebane sig op over legepladsen, og tilbyder en mavekildende tur ned gennem det lukkede rør.

Skynd jer ud, og nyd efterårets farver, mens de er allersmukkest. Som familie på Søtorvet er der mange gode børnedestinationer at vælge imellem. Vil du se, hvilke familievenlige lejligheder der er ledige på Søtorvet, kan du finde oversigten over både ejerlejligheder og lejeboliger her

Udfyld nedenstående formular og vi kontakter dig vedrørende de sidste ejerboliger

"*" indikerer påkrævede felter

Er du kunde i AP Pension? (sæt kryds)*
Betingelser*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.