Fremtidens bolig er svanemærket

Danskerne efterspørger bæredygtighed og træffer i højere grad grønne beslutninger – også når det gælder valg af bolig. Og i takt med stigende energipriser bliver det kun mere relevant med bæredygtige valg.

Udover at tage højde for klima og miljø fra start til slut er der nemlig også penge at spare ved at flytte ind i et svanemærket byggeri. Her får du 5 gode grunde til at vælge en svanemærket bolig.

5 gode grunde

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke. Det gør det enkelt for dig at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter – og som her også boliger. Her får du 5 gode grunde til at kigge efter Svanemærket, når du køber eller lejer en bolig:
Valget af en svanemærket bolig, er også et spørgsmål om samvittighed. Der findes næsten ikke noget så miljøbelastende som at bygge huse, men med Svanemærket, ved du, at bæredygtighed har været i fokus gennem hele byggeprocessen, og faktisk allerede i arkitekternes arbejde. Det betyder blandt andet at eventuelt træ i husets konstruktion stammer fra bæredygtigt forvaltede skove og er lovligt fældet.
De materialer og kemiske produkter, der er brugt til din svanemærkede bolig, lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer – det gælder alt fra maling og fugemasse til isolering og gulve. Denne del ved vi også at de håndværkere som arbejder med materialerne, sætter stor pris på.
Svanemærket stiller også strenge krav om at boligen skal være energieffektiv. Den skal være tæt og godt isoleret, men også små detaljer som de hårde hvidevarer, skal udvælges med øje for et lavt energiforbrug. Dette minimerer boligens klimabelastning over mange år, men det gavner også køberens eller lejerens energiforbrug.
Svanemærket har gennemgået det færdige byggeri, inden du flytter ind, for at sikre at proces, materialer og byggeri lever op til skrappe miljø- og kvalitetskrav. Selve byggearbejdet er også kontrolleret af en uvildig byggesagkyndig for at sikre høj kvalitet og minimere risikoen for klassiske byggefejl. Undervejs føres der logbog over de anvendte materialer så man får et udførligt overblik over hvor de er placeret i bygningen. Dette giver en unik og fremtidig mulighed for at genbruge bygningsdele og materialer ved renovering og eventuel nedrivning. Det vil sige en helt ny måde at tænke cirkulær økonomi ind i moderne byggeri på.

Sænker dit energiforbrug
Svanemærket stiller strenge krav til, at boligen skal være energieffektiv. Udover at være velisoleret er alle valg om f.eks. hårde hvidevarer truffet med øje for at sikre et lavt energiforbrug. Boligens klimabelastning bliver mindsket og ligeledes gør dit forbrug.

Gør gavn for klima og pengepung
Før et byggeri kan blive svanemærket, skal det leve op til en række skrappe krav. Det gælder både materialevalg, byggeprocessen, brugsfasen samt affalds- og recirkuleringsfasen. Med Svanemærket får du en bolig med lavt energiforbrug, lavere klimabelastning og lavere energiregning – til gavn for både klima og pengepung.

Træk vejret i et dejligt indeklima
Flytter du ind i en svanemærket bolig, kan du være sikker på, at du flytter ind i et godt indeklima. Der er nemlig krav til bl.a. ventilation, fugtsikring og afgasning af skadelig kemi. Du oplever som regel først, at indeklimaet ikke er i orden, når skaden er sket. I et svanemærket byggeri kan du være sikker på, at indeklimaet er og bliver i orden.

Bæredygtigt fra start til slut
Byggerier er som regel en belastning for miljøet, men i et svanemærket byggeri er bæredygtige tiltag integreret i hele byggeprocessen – fra arkitekternes første streg til byggeriet er indflytningsklart. Fra maling og fugemasse til isolering og gulve lever det hele op til skrappe krav om miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Og er der f.eks. anvendt træ i husets konstruktion, stammer det fra bæredygtigt forvaltede skove og er dermed lovligt fældet. Vælger du en svanemærket bolig, kan du trygt lægge hovedet på puden med ren samvittighed.

Grundig gennemgang forud for certificering
Før byggeriet er klar til, at du flytter ind, gennemgår Svanemærket det færdige byggeri for at sikre at proces, materialer og byggeri lever op til de strikse miljø- og kvalitetskrav. Byggearbejdet bliver undervejs kontrolleret af en uvildig byggesagkyndig for at sikre høj byggeteknisk kvalitet og for at minimere risikoen for klassiske byggefejl. Alle anvendte materialer og deres placering i byggeriet bliver grundigt noteret, så der er mulighed for at genanvende bygningsdele og materialer ved renovering og eventuel nedrivning. En helt ny måde at tænke cirkulær økonomi ind i moderne byggeri.

Søtorvet er svanemærket
Hvis en svanemærket bolig lyder som noget for dig, er det præcis hvad du kan forvente af en ejerlejlighed på Søtorvet i Silkeborg.

Udfyld nedenstående formular og vi kontakter dig vedrørende de sidste ejerboliger

"*" indikerer påkrævede felter

Er du kunde i AP Pension? (sæt kryds)*
Betingelser*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.